1 - شکلات شیری : 
در ترکیب این شکلات، حدود 10 تا 20 درصد کاکائو (کاکائو و کره کاکائو) و بیش از 12 درصد شیر وجود دارد. 

2 - شکلات سفید : 
برای تهیه این شکلات فقط از چربی دانه کاکائو استفاده می‌شود. 

3 - شکلات تیره : 
حاوی مقدار بالایی کاکائو است. درصد شیر در شکلات تیره (ساده) صفر یا به میزان بسیار اندک است (کمتر از 12 درصد).


4 - شکلات بدون شکر : 
این شکلات اصلا طعم و عطر خوبی ندارد و برای خوردن مناسب نیست. حاوی صددرصد کاکائو است و فقط برای پخت انواع شیرینی به کار می‌رود. 

5 - شکلات تلخ : 
در ساخت شکلات تلخ 60 تا 85 درصد کاکائو به‌کار رفته است. علاوه بر این حاوی مقداری کافئین است که در افزایش متابولیسم بدن نقش دارد. همچنین 5 گرم شکلات تلخ، حدود 30 کیلوکالری انرژی به بدن می‌رساند.